Voorwaarden van Daiquiri Tours

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Daiquiri Tours. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 december 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation van deze verhuurder in Havana is geopend van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 09.00 en 17.00 uur.
U dient 2 dagen voor u de camper ophaalt contact op te nemen met het nummer wat op uw voucher genoteerd staat voor de precieze ophaaltijden.
De huurprijzen van Daiquiri Tours gelden per 24 uur. Wanneer u de camper bijvoorbeeld ophaalt om 12:00 uur dient u deze ook weer voor 12:00 uur in te leveren.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Een eerste hotelovernachting in Cuba is verplicht, u kunt dus niet op de dag van aankomst in Cuba de camper ophalen.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 uur en 17.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.
De huurprijzen van Daiquiri Tours gelden per 24 uur. Wanneer u de camper bijvoorbeeld ophaalt om 12:00 uur dient u deze ook weer voor 12:00 uur in te leveren.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.
Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen. 

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 2 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. 

De maximale huurperiode van een camper

Er is geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar of ouder. U dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt CUC500,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa of Mastercard (Let op! creditcards die uitgegeven zijn door een Amerikaanse bank worden niet geaccepteerd!). Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Askja heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die verplicht bij te boeken is, heeft u een eigen risico van CUC500,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
  • Het is enkel toegestaan om te reizen in West en Midden Cuba.
  • Er kan met de camper niet door de tunnel gereden worden bij de baai van Havana richting Matanzas Varadero.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Cuba beschikt niet over tolwegen.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.